Live Αποτελέσματα Ημέρας


Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Συνταγές : Η Ιστορία της Καραμέλας!


Η Ιστορία της Καραμέλας!


Αν η πύλη του παράδεισου άνοιγε με μια λέξη, τότε αυτή η λέξη θα ήταν καραμέλα.


Η μαγική λέξη καραμέλα έχει τις ρίζες της στη λατινική λέξη «calamellus», υποκοριστικό του «calamus» και στη λέξη «canna mellis», που σημαίνει ζαχαροκάλαμο. Η τραγουδιστή ιταλική λέξη caramella πέρασε σε πολλές σύγχρονες ευρωπαϊκές γλώσσες, τυλίγοντας με πολύχρωμα σύννεφα ευδαιμονίας όλους τους λαούς.
Στην ουσία πάντως με τον όρο ''καραμέλα'' περιγράφουμε το σκουρόχρωμo αποτέλεσμα που μας δίνει η ζάχαρη όταν ζεσταθεί σε υψηλή θερμοκρασία.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τους ιστορικούς η πρακτική του καραμελώματος αναπτύχθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα στη Γαλλία. Στις αρχές του 1800, τότε που η ζάχαρη και η μελάσα έγιναν πλέον φτηνά αγαθά ένα μείγμα από σιρόπι ζάχαρης με λίγο αλεύρι γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές. Στη συνέχεια πρόσθεσαν στο σιρόπι κρέμα γάλακτος και βούτυρο. Οι πρώτες αναφορές σε αυτό το είδος καραμέλας έρχονται από την βόρεια Αγγλία. Το βουτυρένιο μείγμα καραμέλας συχνά ονομαζόταν 'taffy'/ toffee ή butterscotch, υπονοώντας σκοτσέζικη καταγωγή. Όπως ισχυρίζονται όμως οι λεπτολόγοι μελετητές, η λέξη butterscotch αναφέρθηκε πρώτη φορά στην πόλη Doncaster του Yorkshire. Εκεί, το 1817, ο Samuel Parkinson άρχισε να φτιάχνει το νέο μείγμα καραμέλας και πιθανώς το συνθετικό ''scotch'' να πηγάζει από την αγγλική λέξη scorch για το κάψιμο και όχι από τη Σκώτια.
Ο γαστρονομικός γρίφος ακόμα δεν έχει λυθεί. Το σημαντικό όμως είναι ότι θα μάθουμε πώς μπορούμε να έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας βαζάκια γεμάτα με άλειμμα καραμέλας. Καλή επιτυχία...

Πηγή : megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τις τελευταίες 7 μέρες

Κουπόνι Στοιχήματος με Live Αποτελέσματα